HEB JIJ DE GOUDEN TIP?


Breng een kandidaat aan en krijg een waardebon!

Wil jij een waardebon t.w.v € 250,- ? Breng dan een geschikte nieuwe kandidaat aan!

Bekijk de actie

TRHaven; Nestlé ontwikkelt proces waarmee suikergehalte voeding kan worden verlaagd…. Lees verder!


TRHaven; Nestlé ontwikkelt proces waarmee suikergehalte voeding kan worden verlaagd…. Lees verder!

  • Terminalrecruiters
  • 26-07-2023
  • Nieuws

Nestlé ontwikkeltNestlé ontwikkelt proces waarmee suikergehalte voeding kan worden verlaagd,  22 juli 2023

Nestlé heeft een innovatieve technologie ontwikkeld waarmee het suikergehalte in voedingsproducten significant kan worden verlaagd. Deze baanbrekende – zo stelt het bedrijf – methode kan worden toegepast op diverse productcategorieën, waaronder lactosearme en magere melkproducten, terwijl het tegelijkertijd het totale suikergehalte vermindert.

Door middel van een geavanceerd enzymatisch proces kan het suikergehalte in ingrediënten zoals mout, melk en vruchtensappen met maar liefst 30% worden gereduceerd, zonder dat het noemenswaardige invloed op de smaak en textuur van het eindproduct heeft. Een opvallend voordeel is dat er geen zoetstoffen of vulstoffen aan toegevoegd hoeven te worden, zodat de oorspronkelijke samenstelling van de voedingsmiddelen behouden blijft, volgens Nestlé.

Verhoogd

Bovendien, wanneer deze gepatenteerde techniek wordt toegepast op zuivelproducten, wordt het gehalte aan prebiotische vezels verhoogd. Uit eerste klinische onderzoeken is gebleken dat deze vezels de groei van diverse nuttige bacteriën bevorderen, wat resulteert in een gunstige samenstelling van het microbioom bij gezonde volwassenen.

Uitgeprobeerd

Deze nieuwe methode werd aanvankelijk getest op kant-en-klare dranken op basis van cacao en mout in Zuidoost-Azië. Gedurende het afgelopen jaar heeft Nestlé deze technologie al geïmplementeerd in fabrieken voor poedervormige dranken van het merk Milo. Momenteel wordt deze innovatie al snel toegepast op andere productcategorieën, waaronder zuivelpoeders.

“Deze ontwikkeling belooft niet alleen een gezondere keuze voor consumenten, maar ook een belangrijke stap voorwaarts in de voedingsindustrie, waarbij Nestlé toonaangevend is op het gebied van gezondheidsbewuste en duurzame voedingsinnovaties”, stelt het bedrijf in een persbericht. p

DÉ SPECIALIST IN HET REKRUTEREN
VAN TERMINAL PERSONEEL

Schrijf je in en ontvang een baan die bij jou past!