TRWerk; overstappen? let goed op de kleine lettertjes! lees verder!

TRWerk; overstappen? let goed op de kleine lettertjes! lees verder!

aug 2, 2022 Nieuwsfeed by roxanne

Nieuwe baan? Let goed op de kleine lettertjes

1 week geledenEen recordaantal werkenden stapte de afgelopen maanden over naar een nieuwe werkgever. Ben je dat ook van plan? Let goed op wat je écht verdient, waarschuwt financieel adviseur Paul van der Kwast.

Nog nooit wisselden zo veel mensen van baan, zo bleek onlangs uit onderzoek van de Intelligence Groep. Op zich goed nieuws, want het betekent dat veel werkenden optimistisch zijn over de toekomst. Maar aan het overstappen naar een andere baan zitten ook risico’s; niet alleen kunnen het werk of de nieuwe collega’s tegenvallen, ook in je portemonnee kan het minder opleveren dan je denkt.

Dat weet je pas als je je eerste maandsalaris gestort krijgt. Maar eigenlijk zou je dat natuurlijk vooraf moeten weten. Het lijkt mij dan ook ideaal als je tijdens de salarisonderhandelingen een fictief loonstrookje krijgt waarop je kunt zien wat er onderaan de streep overblijft. De volgende factoren bepalen het verschil tussen het brutosalaris in de advertentie en wat je elke maand op je bankrekening krijgt bijgeschreven:

  • Is het brutosalaris inclusief of exclusief vakantiegeld? Het overgrote deel van de werkgevers betaalt het wettelijk verplichte vakantiegeld van 8 procent van je brutosalaris elk jaar in mei of juni uit, maar soms wordt dit in het maandelijks uitbetaalde salaris verwerkt. Je maandsalaris lijkt dan hoger dan het is.
  • Is er een dertiende maand, eindejaarstoeslag of bonus? Zo ja, waarvan is die afhankelijk?
  • Heb je recht op aandelen of aandelenopties? Zo ja, wie of wat bepaalt of je hier elk jaar recht op hebt?
  • Welke uitgaven worden van je inkomen afgetrokken? Sommige werkgevers betalen de volledige pensioenpremie, andere betalen de helft of nog minder, zodat jij de rest moet betalen. Aangezien de pensioenpremie al gauw 8 tot 20 procent van je brutosalaris uitmaakt, kan het om veel geld gaan. Bij sommige pensioenregelingen kun je zelf bepalen hoeveel je zelf bijdraagt, boven op het werkgeversdeel.
  • Als er geen pensioenregeling is, vraag dan om extra salaris om dit gemis te compenseren. Een redelijke indicatie is zeker 10 procent van je basissalaris.
  • Heb je een leaseauto? Vraag dan vooraf hoeveel je zelf moet betalen. Je kunt dan met Berekenhet eenvoudig berekenen wat dit voor je netto-inkomen betekent.
  • Zijn er nog aanvullende verzekeringen waarvoor je premie betaalt, bijvoorbeeld tegen arbeidsongeschiktheid (WIA-hiaatverzekering)?
  • Heb je recht op een thuiswerkvergoeding, een bijdrage in de telefoon- en internetkosten of een bereikbaarheidsvergoeding? Vaak is dat maar een of twee tientjes per maand, maar soms gaat het om honderden euro’s.
  • Wat is de belaste en onbelaste reiskostenvergoeding?  

Kortom, genoeg zaken om uit te zoeken. Waarschijnlijk is de hr-afdeling van je nieuwe werkgever daar helemaal niet blij mee, maar dat is dan jammer. En zie je er zelf tegenop om dit allemaal uit te zoeken? Als je een nieuwe telefoon of energieleverancier zoekt, ben je misschien wel uren bezig om uit te pluizen wat het beste aanbod is. En dan gaat het om een of twee tientjes verschil per maand. Bij een nieuwe werkgever gaat het meestal om veel grotere bedragen. Gewoon doen dus.