TRUpdate; jouw functioneringsgesprek…

TRUpdate; jouw functioneringsgesprek…

okt 18, 2021 Nieuwsfeed by roxanne

Heb je een functioneringsgesprek? Stel jezelf dan deze vragen

Heb je binnenkort een functioneringsgesprek? Zorg dan dat je daar een actieve rol in kunt spelen. Dat doe je door jezelf vooraf vijf vragen te stellen, schrijft hrm-consultant Diana van Asten voor Intermediair.

Als werknemer is het niet leuk om van je leidinggevende te horen dat je niet functioneert. Veel medewerkers vinden het dan ook lastig om negatieve feedback te ontvangen. Of hier een kern van waarheid in zit, is op zo’n moment niet relevant, omdat je de feedback waarschijnlijk niet kunt incasseren. Vaak mondt zo’n gesprek uit in veel frustratie, een ziekmelding en onbegrip.

Aan het roer van je carrière

Hoeveel leuker zou het zijn om oprecht met elkaar in gesprek te kunnen over jouw talenten en toegevoegde waarde aan de organisatie waar je werkt? Uiteindelijk krijg je salaris om bij te dragen aan het behalen van de doelen van je werkgever. En werken op basis van je talenten, en dus dat doen waar je goed in bent, daar krijg je veel meer energie van dan steeds bezig te moeten zijn met alle punten die volgens de functiebeschrijving nog zou moeten ontwikkelen. Hoe fijn is het om iedere maand betaald te worden voor waar jij goed in bent?

Naar een actieve houding

Veel te vaak nemen medewerkers een passieve rol in tijdens het functioneringsgesprek. Maar uiteindelijk gaat het om jouw carrière en je moet er wat voor doen om de carrière te bereiken die jij voor ogen hebt.

Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn talenten?
  • Kan ik deze nog voldoende inzetten in mijn functie?
  • Heeft mijn leidinggevende zicht op de talenten in het team? En wordt hiernaar gehandeld?
  • Kan ik iets veranderen waardoor ik beter op basis van mijn talent ingezet kan worden?
  • Moet ik hier andere conclusies aan verbinden?

Het is belangrijk dat je zelf voor ogen hebt waar je in wilt en kunt groeien. Alleen dan kun je de vragen goed beantwoorden en werken aan je toekomst. Voor een proactieve medewerker die weet waar hij of zij goed in is, is altijd plek. Want de energie en bevlogenheid waar deze medewerkers mee aan het werk zijn, werken aanstekelijk voor de rest van de organisatie.