TRUpdate; dit is de best verkochte auto van Europa !!

TRUpdate; dit is de best verkochte auto van Europa !!

aug 30, 2021 Nieuwsfeed by roxanne

Verrassend: dit is nu de bestverkochte auto van Europa

VIDEONiet de Volkswagen Golf is de bestverkochte auto van Europa en ook niet de Renault Clio. Voor het eerst zijn er van de Dacia Sandero in Europa het meest verkocht. Dat meldt Automotive News Europe op basis van de verkoopcijfers van de maand juli.Erik Kouwenhoven 30 aug. 2021 

https://datawrapper.dwcdn.net/EdL4T/1/

De Roemeense auto reed vorige maand 20.446 maal de showroom uit. Het gaat om de derde generatie van de Sandero, die – in tegenstelling tot zijn voorgangers – is voorzien van een nieuw onderstel van Renault. Toch is het een van de goedkoopste modellen in het zogeheten B-segment, waar normaal gesproken de VW Polo en de Renault Clio de dienst uitmaken.

Lees ook

https://datawrapper.dwcdn.net/EdL4T/1/

In totaal daalde de verkoopcijfers vorige maand met 24 procent naar 967.830 verkopen. Opvallend, want de vier maanden daarvoor kenden nog een behoorlijke groei. Ter vergelijking: Europa telde 1,27 miljoen verkopen in juli vorig jaar en 1,32 miljoen verkopen in juli 2019, dus vóór de pandemie. De grote daling wordt vooral veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders dat ertoe leidt dat er minder auto’s beschikbaar zijn.

Op de bestsellerlijst van juli staat ook de Toyota Yaris (18.858 eenheden) die derde werd, de Hyundai Tucson staat (14.883 eenheden) op de zesde plaats, de Dacia Duster (13.329 eenheden) op de achtste plaats, de Ford Puma (13.283 eenheden) op de negende plaats , en de rivaliserende Peugeot 2008 (13.134 eenheden) op de tiende plaats. Zes van de tien best verkochte auto’s zijn SUV’s.

Dacia Logan.
Dacia Logan. © Dacia
Dacia Sandero.
Dacia Sandero. © Dacia

Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:

03:29