Niels Smits plantmanager of the year

Niels Smits plantmanager of the year

jun 18, 2018 Nieuwsfeed by vincent
nieuws

Niels Smits (Dow) is Plant Manager of the Year 2018

Niels Smits is donderdagavond tijdens Deltavisie uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2018. De production leader bij Dow Terneuzen heeft de mindset van zijn medewerkers naar een hoger niveau weten te tillen. Met zijn leiderschapsstijl weet hij op allerlei vlakken goede resultaten te bereiken. Communicatie en respect staan daarbij steeds centraal.

De jury over Smits: ‘Niels is rustig, sterk, respectvol en creëert duidelijkheid. Zijn site ziet er qua housekeeping excellent uit. Topprioriteit voor veiligheid en economische performance gaan bij hem hand in hand. Hij heeft mooie successen behaald, ook in het verminderen van de regels. De samenwerking met research, commercie, business en maintenance is onder Niels sterk verbeterd. Hij is sterk gericht op verbeteren, zowel van de plant als van zijn mensen, zoals duurzame inzetbaarheid. Hij heeft de cultuur veranderd van behoudend naar open voor verandering, waarbij de bijdrage van de medewerkers sterk is gegroeid. Niels heeft de site Terneuzen een spiegel voorgehouden en hen laten zien dat verbeteren noodzakelijk en mogelijk was. Hierna heeft hij de organisatie naar verbeteringen geleid. Kortom, Niels is de katalysator van de verandering. Hij heeft de fabriek nieuw leven ingeblazen.’

Onderdeel van de samenleving

Met de titel van Plant Manager of the Year op zak wil Smits zich sterk maken voor de chemische industrie als onderdeel van de samenleving en als cruciale hoeksteen van de economie. ‘Het geeft zoveel energie om, met elkaar, technische oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen. De chemische industrie moet een belangrijke rol spelen om die oplossingen te bieden. Dat kunnen we, zeker als we een divers personeelsbeleid voeren. We moeten een doorsnede van de samenleving zijn, iedereen respecteren en erbij betrekken.’

Smits nam het in de finale op tegen Martijn de Gier (Vopak) en Rob Reinartz (AnQore).

Over de verkiezing

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Petrochem platform, de VNCI en Votob in samenwerking met Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. Een jury, internetstemmers en de bezoekers van het congres Deltavisie bepalen de winnaar.

De jury bestond uit Jan Zuidam (voormalig topman DSM), Cor Kloet (voormalig directeur SPIE Nederland), Sandra de Bont (directeur Votob), Colette Alma (directeur VNCI), Jeroen van Woerden (managing director Royal Vaassen en Plant Manager of the Year 2016) en Emre Kaya (site director Organik Kimya en Plant Manager of the Year 2017).