Minimumloon voor 21-jarigen omhoog, zij krijgen 245 euro erbij

Minimumloon voor 21-jarigen omhoog, zij krijgen 245 euro erbij

jul 1, 2019 Nieuwsfeed by vincent

Sinds vandaag hebben ook 21-jarigen recht op een volledig minimumloon en dat betekent dat veel jongeren een hoger salaris krijgen. Ook mensen tussen de 18 en 21 jaar gaan erop vooruit. Vier vragen over het nieuwe minimumloon. AD, Marloe van der Schrier 01-07-19

1. Wat houdt de nieuwe regeling precies in?
Vanaf vandaag hebben mensen van 21 jaar en ouder recht op 100 procent van het minimumloon. Dat komt neer op 1635,60 euro bruto per maand, 377,45 per week en 75,49 euro per dag bij een volledige werkweek. Al vanaf 2017 gaat de leeftijd waarop jongeren recht hebben op het minimumloon stapsgewijs naar beneden. Twee jaar geleden hadden 22-jarigen al recht op het volledige minimumloon, voorheen moest je 23 jaar zijn. Ook werd het uurloon toen al bijgesteld.

Jongeren van 21 jaar kregen tot 1 juli 2017 72,5 procent van het minimumloon, dat werd bijgesteld naar 85 procent en nu is dat dus 100 procent. Dat scheelt aanzienlijk, want vergeleken met het huidige minimumloon krijgen 21-jarigen 245 euro méér per maand.

En ook goed nieuws voor mensen tussen de 18 en 21 jaar: ook zij hebben recht op een hoger percentage van het minimumloon. Als je 20 bent, krijg je vanaf vandaag 80 procent van het minimumloon (1308,48 euro per maand), als je 19 bent 60 procent (981,36 euro) en een 18-jarige werknemer krijgt bij een fulltime werkweek vijftig procent van het minimumloon (817,80 euro). Overigens betekent dit niet dat dit ook daadwerkelijk het salaris is dat je krijgt: dit is het minimum. Afhankelijk van de cao in de sector waar je werkt kan het nog hoger uitvallen.

2. Waarom is het uurloon eigenlijk verhoogd?
De twee belangrijkste redenen om ook 21-jarigen het volledige minimumloon te geven: ouders hebben een ‘wettelijke onderhoudsplicht’ voor kinderen totdat ze 21 jaar zijn. Daarna moeten kinderen voor zichzelf gaan zorgen. Daarom is het logisch dat ze dan ook een salaris krijgen dat gelijkstaat aan het minimumloon, zo betoogt het ministerie.

Veel jongeren van 21 en 22 jaar wonen daarnaast op zichzelf en om dat beter te kunnen betalen, is een hoger loon prettig. Bovendien werken veel landen al met een volledig wettelijk minimumloon voor jongeren van 21 jaar en past dit beter bij het uitgangspunt dat werknemers voor gelijke werkzaamheden een gelijk loon moeten krijgen. Veel jongeren zijn op deze leeftijd al fulltime aan de slag, aldus het ministerie. 

3. Is dat voor iedereen goed nieuws?
Het is fijn dat alle jongeren er wat bij krijgen, maar toch zijn er ook verliezers, zegt Pieter Gautier, hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  ,,Jongeren ouder dan 23 jaar gaan erop vooruit. Zij krijgen nu minder concurrentie van jongeren onder de 21 jaar die voor werkgevers goedkoper waren”, legt hij uit. Die 21-jarigen kunnen nu juist, ondanks dat ze wat meer verdienen als ze wél een baan hebben, juist meer concurrentie krijgen van jongeren onder de 21. Maar, zegt Gautier, het gaat om kleine verschillen. ,,Het kan leiden tot een iets hogere jeugdwerkloosheid, maar in de huidige krappe arbeidsmarkt zal het vooral leiden tot iets lagere winsten.” 

4. En werkgevers? Die balen?
Werkgevers moeten inderdaad meer gaan betalen en dit kan betekenen dat er minder baantjes beschikbaar komen voor jongeren, erkent het ministerie. Om dat te voorkomen, is gebruikgemaakt van het stappenplan en zijn de lonen niet in één keer omhoog bijgesteld. Voor mensen van 21 en 22 die meer dan 1248 uur per jaar werken, kunnen werkgevers compensatie krijgen. Ook voor jongeren onder de 21 jaar waarbij sprake is van een verhoging van het uurloon, kan compensatie worden aangevraagd door werkgevers.