Hoger salaris en toch minder op je rekening? Let hierop voor het jou overkomt

Hoger salaris en toch minder op je rekening? Let hierop voor het jou overkomt

jul 31, 2019 Nieuwsfeed by vincent

Je neemt een nieuwe baan aan met een hoger salaris, maar eenmaal begonnen wordt er maandelijks juist minder op je rekening gestort. Financieel adviseur Paul van der Kwast legt uit hoe dat kan en waar je vooraf op moet letten.
Als je overstapt naar een andere werkgever, zul je meestal meer gaan verdienen. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar in de praktijk valt dat soms behoorlijk tegen.
Dat komt doordat de ene werkgever veel meer ‘toeters en bellen’ heeft dan de andere. Soms verhogen die je werkelijke inkomen, zoals een dertiende maand. Maar verplichte verzekeringen kunnen je nettosalaris juist verlagen. Hieronder staan, in volgorde van importantie, de voornaamste plussen en minnen die ik in loonstrookjes tegenkom.

Pensioen
De hoogte van de pensioenpremie kan enorm variëren. Bij klassieke pensioenfondsen in traditionele sectoren is de premie vaak hoog. Zo bedraagt de pensioenpremie bij ABP, afhankelijk van je inkomen, 15 tot 20 procent van je brutosalaris. Bij veel jonge bedrijven in nieuwe sectoren is de pensioenpremie vaak veel lager, omdat is gekozen voor een minder dure – maar niet per se minder goede – pensioenregeling. Ook van belang is wie de pensioenpremie betaalt. Vaak betaalt de werkgever de helft of tweederde van de premie. Per saldo betaal je zelf jaarlijks 4 tot meer dan 10 procent van je brutosalaris aan premie.

Vakantiegeld
Dit is wettelijk verplicht en bedraagt eveneens 8 procent per jaar, dus vergelijkbaar met een maand extra. Toch handig om rekening mee te houden.

Dertiende maand
Ik noemde het al even: de dertiende maand. Dat betekent dat je een twaalfde of ruim 8 procent meer verdient dan je bruto maandsalaris keer twaalf. Dat tikt aan.

Winstdeling
In veel gevallen is collectieve winstdeling haast een automatisme. Bij sommige bedrijven kan dit je salaris jaarlijks met meer dan 10 procent verhogen.

Bijdrage leaseauto
Heb je een auto van de zaak? Dan betaal je soms een eigen bijdrage die kan oplopen tot een paar honderd euro per maand. Daarnaast betaal je natuurlijk belasting over de bijtelling, hoewel die bijtelling wordt verminderd met deze eigen bijdrage. Veel leaserijders durven niet uit te rekenen hoeveel ze nu echt betalen aan hun leaseauto. Reken uit wat jouw auto van de zaak je jaarlijks kost met deze tool.

WIA-hiaatpolis
Als je ziek wordt, krijg je twee jaar doorbetaald. Dat staat in de wet. Als je dan nog steeds niet kunt werken, kom je in de WIA: je krijgt dan tot je pensioen een uitkering zolang je ziek bent. De hoogte ervan hangt bedraagt vaak 70 of 75 procent van je laatstverdiende salaris. Maar: dit laatstverdiende salaris is voor de WIA gemaximeerd op ongeveer 57.000 euro. Verdien je meer, dan krijg je geen hogere WIA-uitkering. Veel bedrijven hebben een daarom aanvullende verzekering afgesloten die dekt tot 70 of 80 procent van het werkelijke laatstverdiende salaris. De premie betaal je meestal zelf.

Premie langere WW
De uitkeringsduur voor de WW bedraagt maximaal 24 maanden, maar in sommige sectoren is de maximale duur, net als vroeger, 38 maanden. Ook hiervoor is er een speciale verzekering afgesloten. En de premie betaal jij natuurlijk. Kortom, wat je uiteindelijk elke maand op je rekening krijgt, kan door toeters en bellen zomaar 10 of zelfs 20 procent hoger of lager uitvallen dan je van tevoren had gedacht.
Wil je voorkomen dat je nieuwe baan in financieel opzicht een domper is? Vraag dan om een loonstrook waarop een proefberekening van je eerste salaris staat. Dan pas kun je zien hoe je eerste paycheck echt uitpakt.