HAVENBEDRIJF BEVESTIGT KOMST BIOPOLYMERENPRODUCENT

HAVENBEDRIJF BEVESTIGT KOMST BIOPOLYMERENPRODUCENT

jan 19, 2021 Nieuwsfeed by roxanne

Terminal Recruiters BV

Door WFM Redacteur -19 januari 2021

Biopolymerenproducent

English translation ->

Het Havenbedrijf Rotterdam maakt de komst van Braskem naar Rotterdam bekend. De biopolymerenproducent verplaatst zijn opslag vanuit Antwerpen naar de Nederlandse haven.

Het Braziliaanse petrochemische bedrijf wil van zijn nieuwe opslag voor biopolymeren in Rotterdam de strategische hub maken voor de Europese en Aziatische markt. Deze biopolymeren worden van bio-ethanol gemaakt. Braskem vestigt zich in de Rotterdam Polymer Hub, de in 2018 geopende opslagfaciliteit voor plastics en polymeren. Het nieuws was eind vorig jaar al bekend, enFwordt nu door het Havenbedrijf Rotterdam bevestigd.

BIOPOLYERENPRODUCENT

Managing director Geer van der Ven van Rotterdam Polymer Hub is ingenomen met de komst van Braskem. “Dankzij de ondersteuning van het Havenbedrijf Rotterdam, de overtuigende voordelen van de haven van Rotterdam en de expertise van Rotterdam Polymer Hub heeft Braskem overtuigd gekozen voor Rotterdam als opslagplaats voor bioplastics.” Emile Hoogsteden, directeur commercie bij het Havenbedrijf Rotterdam, spreekt van een mijlpaal: “Het is onze ambitie om verdere groei van bioplastics en polymeren te accommoderen.”

BEREIKBAARHEID

Volgens Kristina Becker, leader feedstock and raw material planning & strategy bij Braskem Europe, hebben de duurzaamheidsambities van het havenbedrijf een rol gespeeld bij het besluit. “Verder speelt de bereikbaarheid en goede weginfrastructuur van de Rotterdamse haven een grote rol. In combinatie met de state-of-the-art opslagfaciliteit van Rotterdam Polymer Hub heeft Braskem groot vertrouwen in de samenwerking.”

Zie ook: Biopolymerenopslag Braskem naar Rotterdam