Een gesprek met een vrouwelijke recruiter? 5 tips!

Een gesprek met een vrouwelijke recruiter? 5 tips!

jul 2, 2019 Nieuwsfeed by vincent

Door de enorme vraag naar personeel zijn er ook steeds meer recruiters. De kans dat je tijdens een sollicitatiegesprek tegenover een vrouwelijke recruiter zit, is groot. Iets om rekening mee te houden, want vrouwen communiceren anders dan mannen. Met deze vijf tips maak je van dat sollicitatiegesprek een succes. In het algemeen: ‘Zorg er te allen tijde voor dat je formeel en zakelijk blijft. Vrouwelijke recruiters zijn allergisch voor overdreven charmes en geflirt en pogingen om indruk te maken.’

1. Communiceer relatiegericht, niet informatiegericht
Volgens Deborah Tannen, een taalkundige die gespecialiseerd is op het gebied van ‘genderlect’, de verschillen in taal tussen mannen en vrouwen, zijn vrouwen meer gericht op het opbouwen en onderhouden van relaties, terwijl mannen veel meer gericht zijn op het geven van informatie waarin wapenfeiten, successen en heldendaden centraal staan. Vergeet je dikke succesverhalen, probeer geen indruk te maken, maar geef de recruiter de kans om jou echt te leren kennen. Gebruik stiltes en oogcontact om haar uit te nodigen om vragen te stellen.

2. Het gaat niet om het antwoord, maar om de manier waarop je dat antwoord geeft
Neem tijd om na te denken over de gestelde vraag. Je hoeft niet te scoren, je hoeft geen indruk te maken en niet te overtuigen; je moet gewoon jezelf zijn. Gebruik metacommunicatie – communicatie over de communicatie – om aan te geven wat een vraag met je doet. ‘Dat is een lastige vraag’ is een mooi voorbeeld en laat zien dat je eerlijk bent. Laat zien wat je kernwaarden zijn door uiteindelijk wel te zorgen voor een duidelijk antwoord. Nadenken is niet hetzelfde als twijfelen. Twijfel is killing, tenzij je glashelder kunt uitleggen waarom en waarover je twijfelt. Zie je twijfel tijdens het gesprek? Benoem dat. En belangrijk: laat haar uitspreken, onderbreken is not done.

3. Vertel een geheim
Mooi om een verhaal in te leiden met ‘Dit heb ik eigenlijk nog nooit aan iemand verteld, maar…’ gevolgd door een echt ethisch dilemma waarmee je te maken had. Het laat zien op wat voor een manier jij iemand in vertrouwen neemt en dat jij authentiek en eerlijk bent. Daarmee scoor je eerder dan met zo’n dik verhaal over je behaalde targets en die belangrijke klant die jij binnenhaalde.

4. Vraag haar mening en luister extra goed
Vraag haar mening over het bedrijf waarbij jij solliciteert. Vraag wat haar opgevallen is bij haar bezoeken en welke belangrijke tip zij jou zou geven in jouw proefmaand. Zorg ervoor dat je aandachtig luistert en doorvraagt op hetgeen gezegd wordt. Het helpt ook om het laatst gezegde woord in vragende vorm te herhalen. Dat is een oude politietechniek die ervoor zorgt dat de ander blijft praten. Let daarnaast op dat je ‘doorstartsignalen’ als hummen, bevestigend met je hoofd knikken en woorden als ‘interessant’, ‘wow’ of ‘goh’ gebruikt, zolang ze maar niet gekunsteld overkomen.

5. Straal autoriteit uit
Zorg ervoor dat je rechtop zit en rust uitstraalt. Spreek in een iets langzamer tempo dan je gewend bent en laat aan het einde van de laatste zin je intonatie iets dalen. Pas op met glimlachen, dat kan ervoor zorgen dat je onzeker overkomt. Je mag het ook best een keer niet met de recruiter eens zijn, maar zorg daarbij wel dat je goed geluisterd hebt en tijd neemt om erover na te denken. Een goed gemotiveerd antwoord is dan goud waard.
Vraag aan het eind van het gesprek wat de recruiter van het gesprek vond en zorg er te allen tijde voor dat je formeel en zakelijk blijft. Vrouwelijke recruiters zijn allergisch voor overdreven charmes en geflirt en pogingen om indruk te maken. Zij hebben een zesde zintuig voor de juiste persoon en zij nemen de beslissing om jouw cv wel of toch niet door te sturen op basis van jouw persoonlijkheid en de match met het gestelde profiel. Jij helpt de recruiter om de juiste beslissing te nemen door gewoon ontspannen jezelf te laten zien.

Succes!