Bijna net zo veel vacatures als werkzoekende

Bijna net zo veel vacatures als werkzoekende

aug 14, 2019 Nieuwsfeed by vincent

Vanuit het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is naar buiten gekomen, dat de Nederlandse arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2019 per honderd werklozen 93 vacatures openstonden. In het eerste kwartaal waren dit 88 vacature. Kortom er heerst dus toch nog wat spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Het aantal vacatures is in het tweede kwartaal van 2019 t.o.v. het eerste kwartaal met 6000 toegenomen en tegelijkertijd nam het aantal werkzoekende behoorlijk af (11.000 mensen minder waren zoekende). Volgens het CBS komt het aantal vacatures nu op 284.000 en het aantal werkzoekenden bedraagt 305.000. De werkloosheid komt over het tweede kwartaal 2019 uit op 3.3 procent. Het laagste percentage sinds de CBS publicaties m.b.t. de arbeidsmarkt.

Zoek je nu een baan, dan is er best wat keuze. Naast de vele vacatures bij Terminal Recruiters en haar zusterorganisatie Logistic Recruiters is er momenteel ook veel vraag binnen de volgende sectoren:

  • Zakelijke dienstverlening
  • Horeca
  • Bouw
  • Handel
  • Zorg

Binnen de Nederlandse arbeidsmarkt worden er in 2019 meer vaste contracten gegeven, maar we zitten nog niet op het niveau van voor de economische crisis. Het aantal vaste medewerkers nam toe tot 5.5 miljoen (groei met 193.000 vaste contracten). Het aantal ZZP-ers, uitzendkrachten en oproepkrachten stagneerde in de eerste twee kwartalen van 2019. Vakbond CNV is blij met de toename van het aantal vaste contracten. 

Bron tekst: Nieuws.nl
Foto: Pixabay