HEB JIJ DE GOUDEN TIP?


Breng een kandidaat aan en krijg een BBQ!

Wil jij een BBQ t.w.v € 300,- ? Breng dan een geschikte nieuwe kandidaat aan!

Bekijk de actie

  • Terminalrecruiters
  • 20-09-2022
  • Nieuws

Europa’s grootste fabriek voor chemische recycling naar Eemsdelta

Clariter, BioBTX, Bollegraaf en N+P willen Europa’s grootste en meest geavanceerde installatie ontwikkelen voor het scheiden van plastic afval. De installatie krijgt een procescapaciteit van 350.000 ton plastic afval en komt in de Eemsdelta.

In de installatie wordt laagwaardig plastic afval verwerkt dat anders verbrand of gestort zou worden. Het is de bedoeling dat de installatie in 2025 in gebruik wordt genomen.

Buitenlands afvalplastic

Dit nieuwe zogeheten Raw Material Preparation Center (RMPC) zet het plastic afval om in grondstof voor Clariter en BioBTX. Deze bedrijven gebruiken dit als feedstock voor hun chemische processen. In de RMPC wordt plastic afval gesorteerd, verkleind, gewassen en gedroogd.

Momenteel maken de partners gebruik van afvalplastic uit het buitenland. Het bedrijf roept daarom de Nederlandse Extended Producer Responsibility (EPR) organisaties op om deze stromen ook in Nederland beschikbaar te maken. De plant krijgt wordt groot genoeg om het plastic-verpakkingsafval van 11 miljoen Nederlanders te kunnen verwerken, aldus het bedrijf.

DÉ SPECIALIST IN HET REKRUTEREN
VAN TERMINAL PERSONEEL

Schrijf je in en ontvang een baan die bij jou past!